انواع تیپ شخصیتی در بورس! آیا شما مناسب سرمایه گذاری در بورس هستید؟

انواع تیپ شخصیتی در بورس! افراد موفق چه نوع تیپ شخصیتی دارند؟
سرمایهگذاری در بورس یکی از بهترین راهها برای دفاع از سرمایه شما در برابر تورم است. آیا انواع تیپ شخصیتی در بورس را می شناسید؟ شناخت دسته های مختلف افراد در بازار بورس به تصمیم گیری علاقلانه تر شما کمک می کند.
اما سوال مهمی که در ابتدای راه باید به آن پاسخ دهید این است که آیا فرد مناسب برای سرمایهگذاری در بورس محسوب میشوید؟
آیا تیپ شخصیتی شما آیا دانش کافی را با شرکت در دورههای آموزش بورس بدست آوردهاید؟
از نظر روحی و رفتارشناسی معاملهگری قدرت تحمل ضرر و زیان در بازار سرمایه را دارید؟
پاسخ دادن به این سوالات و نمونههای مشابه قبل از هرگونه سرمایهگذاری و ورود به بورس لازم است تا چراغ راه مناسبی برایتان باشند.
قبل از سرمایهگذاری در بورس چه کنیم؟
نکته بسیار مهمی که اغلب افراد و معاملهگران بدون توجه به روانشناسی معاملهگری قدم به بازار سرمایه میگذارند، فراهم کردن مقدمات برای ورود به دنیای پر از فراز و نشیب بورس است. بازار سرمایه در حالت کلی با نوسانات بسیار زیادی مواجه میباشد و به عبارتی روزهای خوش و ناخوش در آن براحتی قابل مشاهده است. به همین خاطر، لازم است قبل از سرمایهگذاری در بورس خود را برای ورود به آن آماده کنید.
شناخت روحیات، شخصیتشناسی و روانشناسی معاملهگری از مهمترین مواردی میباشد که باید به آن توجه داشت.
تجربه نشان میدهد، بیشتر از آنکه نوسانات بازار باعث ضرر مالی معاملهگر گردند، نوع رفتار و شخصیت آنها در دست یافتن به این نتیجه اثرگذار است.
قدرت ریسکپذیری و توانایی حذف و کنترل احساسات و هیجانات در معامله گری از جمله مواردی میباشند که باید به آن توجه ویژه داشت.
تسلط پیدا کردن بر تحلیل بنیادی و شناخت کامل رفتار بازار تنها در صورتی میتواند مفید باشد که ابتدا روانشناسی معاملهگری را بدرستی انجام داده باشید.
اهمیت ریسکپذیری برای سرمایهگذاری در بورس
یکی از مهمترین اصول در روانشناسی معاملهگری شناسایی قدرت ریسکپذیری افراد میباشد.
افرادی که تیپ شخصیتی قدرت ریسکپذیری از مهمترین فاکتورها برای سرمایهگذاری در بورس میباشد که بدون آن نمیتوان خرید و فروشهای سودده را انجام داد.
در نتیجه برای سرمایهگذاری در بورس باید بتوانید قدرت ریسکپذیری خود را افزایش دهید.
البته ریسکپذیری باید کاملا آگاهانه باشد و به همین خاطر لازم است حد و مرز برای سود و زیان در یک معامله را بدرستی و بر اساس اصولی که در دورههای آموزش بورس فرا گرفتهاید مشخص کنید.
افرادی که قدرت ریسکپذیری پایینی دارند، در ابتدای ورود به بازار بهتر است در خرید و فروش اوارق سهام سرمایهگذاری کنند یا دید بالای یکسال یا به اصطلاح دید بلندمدت داشته باشند.
اهمیت مسئولیتپذیری در بورس
از دیگر موراد مهمی که باید قبل از ورود به بازار سرمایه و یادگیری وتحلیل بنیادی به آن پاسخ دهید این است که آیا مسئولیتپذیر هستید یا خیر؟ معاملهگر حرفهای برای هر نوع شکست دیگران و بازار را مقصر نمیداند.
بلکه مسئولیت شکستها را میپذیرد و برای جبران آنها آگاهانه عمل میکند.عدم توجه به این مساله باعث میشود تا برخی از معاملهگران رفتار انتقام جویانه داشته باشند ومتاسفانه خرید و فروشهای اشتباهی را انجام دهند.
کنترل احساسات شرط موفقیت برای سرمایهگذاری در بورس
کنترل احساسات معاملهگر تنها به معنای شکست اشتباهات و رهایی از ناامیدی نمیباشد، بلکه در برابر پیروزیها نیز باید بتوان بر هیجانات خود غلبه کرد.
بهبود ناگهانی رفتار یک سهم نباید باعث شود تا آموختههای خود در دورههای آموزش بورس را نادیده بگیرید و دست به خرید و فروش بزنید.
همچنین در برابر افت قیمت یک سهم نیز باید آگاهانه تصمیمگیری کنید.
در حالت کلی، برای تبدبل شدن به فرد مناسب در سرمایهگذاری در بورس بهتر است ازروی قوه ی احساس خود خرید و فروش نکنید.
یکی از نمونه های بسیار بارز برای خرید و فروشهای احساسی را می توان در تشکیل صفهای خرید و فروش مشاهده کرد.
اغلب افرادی که در صف های طولانی خرید و فروش حضور دارند، بر کنترل احساسات خود در بازار تسلط پیدا نکردهاند.
علاوه براین، اگر معاملهگر به سهامهای خود وابستگی دارد و در برابر زیان بودن آنها نیز عکسالعمل مناسبی انجام نمیدهد، در واقع آمادگی ورود به مسیر پر از هیجان سرمایهگذاری در بورس را پیدا نکرده است.
در بازارهای مالی به چند نکته معامله گری باید توجه کرد:
- بازار نه دوست ما است و نه دشمن ما.
- بازار کاملاً غیرقابلپیشبینی است و باید انتظار هر اتفاقی از بازار را داشته باشیم.
- معامله گری کاملاً یک امر فردی است و هیچکس جز خود فرد نمیتواند نسبت به خرید یا فروش سهمی به شما اطمینان خاطر دهد.
خریدهای ناشی از ذهن هیجانی و بدون طرح و تحلیل، حتی در صورت رشد سهم، امری کاملاً اشتباه است؛ زیرا باعث میشود که نسبت به تحلیل های خودتان بدبین شوید. (توجه داشته باشید که شانس نمیتواند در درازمدت موجب موفقیت معاملات بورسی شما شود)
راه مقابله با هیجان ناشی از ترس معامله گر:
تنها راه مقابله و برخورد با آن، داشتن یک طرح معاملاتی است.
اگر معامله گر قبل از خرید یک سهم، از همه جهات سهم را بررسی کرده باشد و از همان ابتدا بهصورت دقیق، نقطه ورود و خروج از سهم را مشخص کرده باشد، باعث میشود در بازار با افتوخیز قیمت دچار ترس و هیجان نشود و فقط به طرح معاملاتی خود متمرکز شود.
اخبار چه تأثیری بر معاملات ما دارند؟
یکی از عواملی که باعث میشود ذهن معامله گر آشفته شود و نسبت به تحلیلات خود پایبند نباشد، وجود اخبار نادرست و نامرتبط است. بسیار بودن حجم اخبار و اطلاعات منتشرشده از سرویسهای خبری معتبر مانند کدال یا سایت بورس ایران یا غیرمعتبر مثل کانال های تلگرامی یا کانالهای مجازی، ممکن است معامله گر را دچار سردرگمی کند و حتی برداشت او از تأثیر این اخبار بر روی روند سهام را دچار اشتباه کند. در کنار این مطلب وجود اخبار نادرست و کذب که از طریق افرادی سودجو با هدفهای مختلف منتشر میشود ممکن است تحلیل معامله گران را دچار سوءبرداشت کند و آنها زیانآورترین معاملات را انجام دهند.
در بازار بدون درکی از اخبار درست و غلط و فقط با استفاده از تحلیل صحیح میتوان روند را پیشبینی کرد.
به گفته نیکلاس دارواس که از معروفترین معامله گران بازار مالی است: «”یکی از بزرگترین دشمنان در بازار گوشهای معامله گر است.”»
داشتن استراتژی معاملاتی صحیح باعث رشد ویشرفت سریعتر در بازار سهام می شود.
اهمیت روانشناسی در معاملات بازار بورس
ادعا میشود که در زندگی فردی هوش (IQ) بهتنهایی لازمه موفقیت محسوب نمیشود…!
هوش دیگری به نام هوش هیجانی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
در معاملات نیز تحلیلگری بهتنهایی موجب موفقیت در بازار بورس نمیشود.
بلکه تحلیلگری به همراه رعایت اصول روانشناسی بازار بورس و معامله گری باعث موفقیت فرد در بازارهای مالی میشود.
Leave a Reply